Tietoja

Tuoremansikkamehu

3 kg sokeria
3 l mansikoita
50 g viinihappoa
3 l kiehuvaa vettä

 

Pane kaikki "kuivat" aineet samaan kulhoon. 
Kaada kiehuva vesi päälle ja anna olla päivän. 
Sen jälkeen siivilöi ja pullota. Säilyy parhaiten pakasteena.

 

Mansikkahillo

1 kg (n. 2 l) marjoja
500- 700 g (6-9 dl) sokeria

Perkaa marjat, (huuhtele tarvittaessa).
Mittaa marjat ja sokeri kerroksittain teräs- tai emalikattilaan,mielellään paksupohjaiseen.
Anna marjojen mehustua noin 2 tuntia jääkaapissa kansi suljettuna.
Kuumenna hillokattila hitaasti kiehumispisteeseen. Anna kiehua noin 30 min. miedolla lämmöllä, kunnes marjat ovat tasaisesti liemessä. Sekoita varovasti jonkun kerran keittämisen aikana.
Kuori vaahto ja tölkitä kuumana.
(Jos teet hilloa käyttäen sinistä tai punaista Melatinia, ei mansikoita tarvitse keittää niin pitkään. Silloin ne maistuvat tuoreemmilta vaikka olisivatkin olleet jo pakastimessa.)