Tietoja

Dallas-pullat

-Tavallista pullataikinaa

TÄYTE:
125 g rahkaa
125 g voita
1 dl sokeria
½ dl vanilliinikreemijauhetta

Pehmeä voi ja muut aineet sekoitetaan. Seos levitetään suorakaiteen muotoiselle pullataikinalevylle.
Kääritään rullalle, leikataan, voidellaan ja paistetaan 225 asteessa kypsiksi.

 Kreemijauhetta voit ostaa Pirkko-Liisalta

 

Mansikkakakku

4 kananmunaa
3 dl sokeria
2 ½ dl perunajauhoja
3 rkl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

 

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhot (peruna-, vehnä- ja leivin-) varovasti kääntäen vaahtoon. 
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen (4l) vuokaan ja paista kypsäksi 
(175° n.30 - 45min). Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta maidolla tai vaalealla mehulla. Levitä pohjille valmista kreemiä (1½ - 2 dl vanilliinikreemijauhetta sekoitetaan 4-5 dl maitoa tai vettä). Viipaloi reilusti tuoreita mansikoita kreemin päälle ja kokoa kakku.
Vaahdota 5 dl kermaa, lisää 4 rkl sokeria, 2 tl aitoa vaniljasokeria ja pursota reunoille.

 

Vanilliinikreemi-mansikkapiiras

75 g voita
½ dl sokeria
1 muna
¼ dl perunajauhoja
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja sekoita joukkoon jauhot. Paista pohjaa n. 15-20 min. 200 asteessa.
Levitä jäähtyneelle levylle 1 annos valmista vanilliinikreemiä (1 dl jauhetta/ 2,5 dl vettä tai maitoa).
Laita kreemin päälle ½ mansikoita (tai mustikoita, vadelmia).
Valmista hyytelö hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan ja levitä hitaasti marjojen päälle.