Tietoja

Mansikat ovat pehmeytensä vuoksi helposti vahingoittuvia, siksi niitä pitää käsitellä hellästi! 

Koska marjamme ovat puhtaita ja  siistejä, ei niitä tarvitse (eikä pidä) huuhdella.

Mansikoita voi pakastaa, kuivata tai umpioida. Niistä voi tehdä hilloa, höyrymehua, tuoremehua tai nektaria.
Pakastamalla ja kuivaamalla C-vitamiini pitoisuus säilyy hyvin. 
Parhaan lopputuloksen saat, jos käsittelet mansikat heti kun olet ne kotiin tuonut. Jos kuitenkin joudut jättäämään asian myöhemmäksi, pidä marjat viileässä. Muista myös, että mansikat ovat voimakkaan tuoksuisia ja voivat antaa makua  jääkaapissa ja pakastimessa muille ruokatavaroille.

Parhaan makuisia mansikat kuitenkin ovat tuoreeltaan vastapoimittuina.

Pakastamiseen käytä vain hyviä  kypsiä marjoja. Kokonaisena pakastaminen vie paljon tilaa, joten suurin osa kannattaa säilöä viipaleina, paloiteltuna tai survoksena.   Jos käsiteltävänäsi on suurempi määrä mansikoita, perkaa marjat suurehkoon astiaan ja ripottele sokeri päälle. Sen jälkeen vedät muutamia vetoja ristiin rastiin esim. leipäveitsellä mansikoiden seassa. Näin saat helposti sopivan kokoista   "silppua".